Przedmiot | Dzień | Godzina | Nr sali | |
---|---|---|---|---|
Batruch Maciej | pedagog | poniedziałek | 8.00-9.00 | gabinet pedagoga |
Czekała Katarzyna | przedmioty zawodowe z żywienia | wtorek | 9.45-10.45 | 15 |
Dominik Anna | przedmioty zawodowe z spedycji | poniedziałek | 8.45-9.45 | 19 |
Gocoł Jacek | przedmioty zawodowe żywieniowe | poniedziałek | 12.30-13.10 | gabinet kierownika pnz |
Grzybowska Beata | język polski | czwartek | 7.45-8.45 | biblioteka |
Haręża Jan | religia | wtorek | 8.45-9.45 | pokój nauczycielski |
Jończyk Grzegorz | historia, wiedza o społeczeństwie, etyka | poniedziałek | 8.45-9.45 | 17 |
Lewandowska Elżbieta | wychowanie fizyczne, | czwartek | 11.00-11.30 | pokój nauczycieli w-f |
Matuszkiewicz Dariusz | wychowanie fizyczne, edukacja dla bezpieczeństwa | środa | 7.55-8.55 | pokój nauczycieli w-f |
Ozymko Jan | informatyka | piątek | 14.50-15.20 | 28 |
Pakuła Przemyslaw | fizyka | wtorek | 10.30-11.00 | 2 |
Petryna Sławomir | wychowanie fizyczne, język angilelski | piątek | 10.30-11.30 | 23 |
Radziszewska Magdalena | język polski,zajęcia rewalidacyjne | piątek | 11.30-12.30 | 26 |
RoszczakMagdalena | przedmioty ekonomiczne | poniedziałek | 9.40-10.40 | 4 |
Rutecka Aleksandra | przedmioty ekonomiczne | poniedziałek | 7.55-8.55 | 14 |
Stankiewicz Aleksandra | język angielski | poniedziałek | 9.15-9.45 | 9 |
Stankiewicz Stefan | geografia, przedmioty zawodowe ze spedycji | wtorek | 8.45-9.45 | 5 |
Stoltmann Alicja | przedmioty zawodowe z żywienia | poniedziałek | 9.40-10.40 | 18 |
Swinarska Magdalena | biologia | poniedziałek | 13.15-13.45 | 15 |
Tamborska Katarzyna | biblioteka | wtorek | 8.00-8.45 | bibliotek szkolna |
Treder Joanna | matematyka | czwartek | 11.30-12.30 | 7 |
Treder Mariusz | dyrektor szkoły | poniedziałek | 8.00-9.00 | gabinet dyrektora |
Warsińska Agnieszka | przedmioty zawodowe z żywienia i gospodarstwa domowego | piątek | 8.45-9.45 | 3 |
Włodarczyk Eugeniusz | matematyka | piątek | 13.10-13.40 | 7 |
Wojtowicz Magdalena | język niemiecki, , język kaszubski | środa | 14.00-15.00 | gabinet wicedyrektora |
Zwiewka Agnieszka | język niemiecki | czwartek | 10.30-11.30 | 0 |
Zwiewka Waldemar | język niemiecki | piątek | 9.40-10.40 | 1 |
Archive for: wrzesień 2022
Godziny dostępności
Zaproszenie na konkurs recytatorski
Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy zaprasza uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych oraz wolnych recytatorów do udziału w XX Jubileuszowym Konkursie Recytatorskim Poezji i Prozy Karola Wojtyły. Konkurs odbędzie się 18 października 2022 r. o godz. 1000 .
Nasz adres: Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy 77-200 Miastko, Łodzierz 11 tel. 0598572409 e mail zsp@lodzierz.pl .
Ze względów organizacyjnych prosimy o dotrzymanie terminu zgłoszeń do 11 października 2022 r.
KARTA UCZESTNICTWA-ściągnij
Założenia regulaminowe:
- Szkoła typuje maksymalnie trzech uczestników na daną kategorie (szkoły średnie max 3 uczestników, szkoły podstawowe max 6 uczestników)
- Każdy z nich przygotowuje do prezentacji tylko jeden wiersz lub fragment utworu Karola Wojtyły. Czas prezentacji nie może przekroczyć 5 minut.
- Konkur przeprowadzony będzie w trzech kategoriach: klasy I-IV SP, V-VIII SP i szkoły ponadpodstawowe
- Zgłoszenia powinny zawierać następujące dane:
- imię i nazwisko recytatora
- pełna nazwę szkoły , adres i numer telefonu szkoły
- tytuł utworu przygotowanego do recytacji
Bardzo dobre wyniki egzaminów zawodowych
Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Gdańsku ogłosiła wyniki egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Miło nam poinformować, że tegoroczni absolwenci naszej szkoły z technikum spedycji w Łodzierzy w 100 % zdali egzaminy zawodowe, uzyskując tytuł technika. Tylko trochę gorszy wynik uzyskali absolwenci technikum żywienia i usług gastronomicznych, gdzie nie zdało 2 zdających i zdawalność wyniosła 83,4 %. Lepiej zaprezentowali się ich młodsi koledzy z klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych w Łodzierzy, którzy w pierwszej kwalifikacji TG.07 Sporządzanie potraw i napojów w 100 % poradzili sobie z egzaminem zawodowym.
OKE w Gdańsku opublikowała również wyniki egzaminów zawodowych absolwentów branżowej szkoły I stopnia. W BS I stopnia w zawodzie sprzedawca egzaminu nie zaliczyła tylko 1 osoba co dało wynik 92,3 % (wynik w województwie pomorskim 85 %) natomiast w BS I stopnia w zawodzie kucharz (uczniowie odbywający praktyki w szkole) wszyscy w 100 % zdali egzamin zawodowy (wynik w województwie pomorskim 79%). Uzyskanie tytułu i dyplomu potwierdzającego kwalifikacje w wybranym zawodzie otwierają przed nimi drogę do zdobycia atrakcyjnej pracy w wybranej przez siebie branży
Najlepsi w Pomlewie
Reprezentacja naszej szkoły w składzie Natalia Bulczak i Dominika Buciur z klasy III BS w zawodzie kucharz oraz Aleksandra Rapta z klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Katarzyny Czekały zdobyły I miejsce w czwartej edycji konkursu kulinarnego pt Grzybobrania dla Gastronomii. Konkurs odbył się w Pomlewie w hotelu Kozi Gród.
Komisja składająca się z wybitnych szefów kuchni i osób związanych z branżą gastronomiczną i turystyczną z województwa pomorskiego oceniała zmagania młodych kucharzy, że szkół gastronomicznych z Kościerzyny, Bytowa i Łodzierzy.
Natalia Bulczak i Dominika Buciur wzięły udział w konkurencji pn. „Gotowanie” przeprowadzone na zasadzie „Czarnej skrzynki” W ramach konkursu należało przygotować danie główne z wykorzystaniem przygotowanych surowców w czarnej skrzynce – 5 porcji. Uczennice przygotowały polędwiczki z farszem z kurek i puree z dyni.
Konkurencja sportowa, w której udział wzięła Aleksandra Rapta , polegała na jak najszybszym ubiciu piany z białek oraz obraniu ziemniaków uzyskując z nich jak najdłuższe skórki.
W wyników tych konkurencji nasza szkoła zdobyła puchar dla najlepszej drużyny , a uczestnicy otrzymali liczne nagrody ufundowane przez sponsorów. Gratulujemy.
Zabrzmiał pierwszy dzwonek
W całej Polsce jak również w naszej szkole zainaugurowaliśmy rozpoczęcie roku szkolnego 2022/2023. Inauguracje rozpoczął dyrektor szkoły Mariusz Treder, który w swoim wystąpieniu życzył uczniom wiary we własne możliwości i osiągnięcie sukcesów w nauce. W uroczystości uczestniczyli: wicestarosta bytowski Roman Ramion, rodzice uczniów, grono pedagogiczne oraz młodzież szkolna.
Wśród uczestników znalazło się 151 uczniów klas pierwszych , którzy rozpoczną naukę w naszej szkole w klasie technikalnej (technikum spedycji, technikum żywienia i usług gastronomicznych) i czterech klasach branżowej szkoły I stopnia w zawodach: kucharz, fryzjer, mechanik samochodowy, stolarz, rybak śródlądowy, murarz i rolnik