Archive for: wrzesień 2022

Godziny dostępności

PrzedmiotDzieńGodzinaNr sali
Batruch Maciejpedagogponiedziałek8.00-9.00gabinet pedagoga
Czekała Katarzynaprzedmioty zawodowe z żywienia wtorek10.30 - 11.3015
Dominik Annaprzedmioty zawodowe z spedycjiponiedziałek8.45-9.4519
Gocoł Jacekprzedmioty zawodowe żywienioweponiedziałek12.30-13.10gabinet kierownika pnz
Grzybowska Beatajęzyk polskiponiedziałek9.45-10.4516
Haręża Janreligiaponiedziałek9.45-10.45pokój nauczycielski
Jończyk Grzegorzhistoria, wiedza o społeczeństwie, etykawtorek8.45-9.4517
Lewandowska Elżbietawychowanie fizyczne, czwartek11.00-11.30pokój nauczycieli w-f
Matuszkiewicz Dariuszwychowanie fizyczne, edukacja dla bezpieczeństwapiątek9.45-10.45pokój nauczycieli w-f
Ozymko Janinformatykapiątek14.50-15.2028
Pakuła Przemyslawfizykawtorek10.30-11.002
Petryna Sławomirwychowanie fizyczne, język angilelskipiątek10.30-11.3023
Radziszewska Magdalenajęzyk polski,zajęcia rewalidacyjnepiątek9.45-10.4526
RoszczakMagdalenaprzedmioty ekonomicznewtorek8.45-9.454
Rutecka Aleksandraprzedmioty ekonomiczneśroda10.30-11.3014
Stankiewicz Aleksandrajęzyk angielskiwtorek9.45-10.459
Stankiewicz Stefangeografia, przedmioty zawodowe ze spedycjiponiedziałek10.30-11.305
Stoltmann Alicjaprzedmioty zawodowe z żywienia wtorek 12:20 - 13:2018
Swinarska Magdalenabiologiaponiedziałek13.15-13.4515
Tamborska Katarzynabibliotekawtorek8.00-8.45bibliotek szkolna
Treder Joannamatematykawtorek8.45-9.457
Treder Mariuszdyrektor szkołyponiedziałek8.00-9.00gabinet dyrektora
Warsińska Agnieszkaprzedmioty zawodowe z żywienia i gospodarstwa domowegopiątek10.30-11.303
Włodarczyk Eugeniuszmatematykapiątek14.50-15.207
Wojtowicz Magdalenajęzyk niemiecki, , język kaszubskiśroda14.00-15.00gabinet wicedyrektora
Zwiewka Agnieszkajęzyk niemieckiwtorek
piątek
8.25-8.55
8.55-9.25
0
Zwiewka Waldemarjęzyk niemieckiponiedziałek14.00-15.001

Zaproszenie na konkurs recytatorski

Zespół Szkół Ponadpodstawowych  w Łodzierzy zaprasza uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych oraz wolnych recytatorów do udziału w XX Jubileuszowym Konkursie Recytatorskim Poezji i Prozy Karola Wojtyły. Konkurs odbędzie się 18 października 2022 r. o godz. 1000  .

Nasz adres: Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy 77-200 Miastko, Łodzierz 11 tel. 0598572409 e mail zsp@lodzierz.pl .

 

Ze względów organizacyjnych prosimy o dotrzymanie terminu zgłoszeń do 11 października 2022 r.

KARTA UCZESTNICTWA-ściągnij

Założenia regulaminowe:

  1. Szkoła typuje maksymalnie trzech uczestników na daną kategorie (szkoły średnie max 3 uczestników, szkoły podstawowe max 6 uczestników)
  2. Każdy z nich przygotowuje do prezentacji tylko jeden wiersz lub fragment utworu Karola Wojtyły. Czas prezentacji nie może przekroczyć 5 minut.
  3. Konkur przeprowadzony będzie w trzech kategoriach: klasy I-IV SP, V-VIII SP i szkoły ponadpodstawowe
  4. Zgłoszenia powinny zawierać następujące dane:
    • imię i nazwisko recytatora
    • pełna nazwę szkoły , adres i numer telefonu szkoły
    • tytuł utworu przygotowanego do recytacji

Bardzo dobre wyniki egzaminów zawodowych

Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Gdańsku ogłosiła wyniki egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Miło nam poinformować, że tegoroczni absolwenci naszej szkoły z  technikum spedycji w Łodzierzy w 100 %  zdali egzaminy zawodowe, uzyskując tytuł technika. Tylko trochę gorszy wynik uzyskali absolwenci technikum żywienia i usług gastronomicznych,  gdzie nie zdało 2 zdających i zdawalność wyniosła 83,4 %. Lepiej zaprezentowali się ich młodsi koledzy z klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych w Łodzierzy, którzy w pierwszej kwalifikacji TG.07 Sporządzanie potraw i napojów w 100 % poradzili sobie z egzaminem zawodowym.

OKE w Gdańsku opublikowała również wyniki egzaminów zawodowych absolwentów  branżowej szkoły I stopnia. W BS I stopnia w zawodzie sprzedawca egzaminu nie zaliczyła tylko 1 osoba co dało wynik 92,3 % (wynik w województwie pomorskim 85 %) natomiast w BS I stopnia w zawodzie kucharz (uczniowie odbywający praktyki w szkole) wszyscy w 100 % zdali egzamin zawodowy (wynik w województwie pomorskim 79%). Uzyskanie tytułu i dyplomu potwierdzającego kwalifikacje  w wybranym zawodzie  otwierają przed nimi drogę do zdobycia atrakcyjnej pracy w wybranej przez siebie branży

Najlepsi w Pomlewie

Reprezentacja naszej szkoły w składzie Natalia Bulczak i Dominika Buciur z klasy III BS w zawodzie kucharz oraz Aleksandra Rapta z klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Katarzyny Czekały zdobyły I miejsce w czwartej edycji konkursu kulinarnego  pt Grzybobrania dla Gastronomii. Konkurs odbył się w Pomlewie w hotelu Kozi Gród.  

Komisja składająca się z wybitnych szefów kuchni i osób związanych z branżą gastronomiczną i turystyczną z województwa pomorskiego oceniała zmagania młodych kucharzy, że szkół gastronomicznych  z Kościerzyny, Bytowa i Łodzierzy.

Natalia Bulczak i Dominika Buciur wzięły udział w  konkurencji pn. „Gotowanie” przeprowadzone na zasadzie „Czarnej skrzynki”    W ramach konkursu należało przygotować danie główne z wykorzystaniem przygotowanych surowców w czarnej skrzynce – 5 porcji. Uczennice przygotowały   polędwiczki z farszem z kurek i puree z dyni.

Konkurencja sportowa, w której udział wzięła Aleksandra Rapta , polegała na jak najszybszym ubiciu piany z białek oraz obraniu ziemniaków uzyskując z nich jak najdłuższe skórki.

W wyników tych konkurencji nasza szkoła zdobyła puchar dla najlepszej drużyny , a uczestnicy otrzymali liczne nagrody ufundowane przez sponsorów. Gratulujemy.

Zabrzmiał pierwszy dzwonek

W całej Polsce jak również w naszej szkole zainaugurowaliśmy rozpoczęcie roku szkolnego 2022/2023. Inauguracje rozpoczął dyrektor szkoły Mariusz Treder, który w swoim wystąpieniu życzył uczniom wiary we własne możliwości i osiągnięcie sukcesów w nauce. W uroczystości uczestniczyli: wicestarosta bytowski Roman Ramion,  rodzice uczniów, grono pedagogiczne oraz młodzież szkolna.

Wśród uczestników znalazło się 151 uczniów klas pierwszych , którzy  rozpoczną naukę w naszej szkole w klasie technikalnej (technikum spedycji, technikum żywienia i usług gastronomicznych) i czterech klasach branżowej szkoły I stopnia w zawodach: kucharz, fryzjer, mechanik samochodowy, stolarz, rybak śródlądowy, murarz i rolnik