Najlepsi w Pomlewie

Reprezentacja naszej szkoły w składzie Natalia Bulczak i Dominika Buciur z klasy III BS w zawodzie kucharz oraz Aleksandra Rapta z klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Katarzyny Czekały zdobyły I miejsce w czwartej edycji konkursu kulinarnego  pt Grzybobrania dla Gastronomii. Konkurs odbył się w Pomlewie w hotelu Kozi Gród.  

Komisja składająca się z wybitnych szefów kuchni i osób związanych z branżą gastronomiczną i turystyczną z województwa pomorskiego oceniała zmagania młodych kucharzy, że szkół gastronomicznych  z Kościerzyny, Bytowa i Łodzierzy.

Natalia Bulczak i Dominika Buciur wzięły udział w  konkurencji pn. „Gotowanie” przeprowadzone na zasadzie „Czarnej skrzynki”    W ramach konkursu należało przygotować danie główne z wykorzystaniem przygotowanych surowców w czarnej skrzynce – 5 porcji. Uczennice przygotowały   polędwiczki z farszem z kurek i puree z dyni.

Konkurencja sportowa, w której udział wzięła Aleksandra Rapta , polegała na jak najszybszym ubiciu piany z białek oraz obraniu ziemniaków uzyskując z nich jak najdłuższe skórki.

W wyników tych konkurencji nasza szkoła zdobyła puchar dla najlepszej drużyny , a uczestnicy otrzymali liczne nagrody ufundowane przez sponsorów. Gratulujemy.

Comments are closed.