Natalia Bulczak i Dominika Buciur z klasy II BS I stopnia w zawodzie kucharz zdobyły pierwsze miejsce w szkolny konkursie kulinarnym pt ,,Danie na fit”. Najlepszym deserem został ,, Egzotyczny deser z perełkami tapioki w musie z mango”. Drugie miejsce zajął ,,Deser z mascarpone i truskawkami” autorstwa Aleksandry Rapty (III technikum żywienia i usług gastronomicznych) i Anny Ludwichowskiej z klasy czwartej technikum żywienia i usług gastronomicznych. III miejsce przypadło parze Aleksandra Skotarek i Anna Oleksiewicz z kl. II technikum żywienia i usług gastronomicznych za deser ,,Rajski pucharek”.
Pierwszy etap polegał na przygotowaniu deseru fit, drugi zaś dotyczył stworzenia lekkiej i zdrowej przekąski. Do rywalizacji stanęło ponad dwadzieścia pięć osób. W ciągu kilku godzin młodzież pod czujnym okiem instruktorów nauki zawodu pokazywała swoje umiejętności. Była to wspaniała okazja na doszlifowanie swojej sztuki kulinarnej. Wszystkim uczestnikom wręczono upominki doceniające ich trud i zaangażowanie. Nagrody zostały ufundowane przez Pomorską Wojewódzką Komendę Ochotniczych Hufców Pracy w Gdańsku.