Archive for: czerwiec 2025

Ostatni dzwonek

27 czerwca zabrzmiał ostatni dzwonek w roku szkolnym 2024/2025

Uroczystość rozpoczęła się wprowadzeniem sztandaru szkoły i odśpiewaniem hymnu państwowego. Następnie dyrektor szkoły Mariusz Treder w swoim przemówieniu omówił najważniejsze sukcesy uczniów z naszej szkoły oraz  realizowane projekty edukacyjne w tym projekty praktyk zagranicznych na Malcie w Grecji

Wręczono również  nagrody  dla wyróżniających się uczniów oraz nagrody dla uczniów, którzy wzięli udział w projektach realizowanych w naszej szkole przez słupski hufiec prac. Zakończenie roku szkolnego połączone było z uroczystością pożegnania uczniów branżowej szkoły I stopnia. W uroczystości uczestniczyli zaproszeni goście: Aleksander Szopa wicestarosta bytowski , Piotr Wojciechowski komendant 11-19 Ochotniczego Hufca Pracy w Słupsku oraz instruktorki z komendy OHP w Słupsku.

Po uroczystości uczniowie udali się na spotkania z wychowawcami klas, gdzie otrzymali świadectwa promocyjne  do następnej klasy.Życzymy udanych wakacji i bezpiecznego powrotu do naszej szkoły

Sukcesy roku skolnego 2024/2025

Sukcesy drużynowe  i  indywidualne uczniów naszej szkoły w roku szkolnym 2024/2025 (najważniejsze osiągnięcia o szczeblu międzyszkolnym, powiatowym, wojewódzkim)

Reprezentacja ZSP w Łodzierzy w składzie  Katarzyna Hobszta i Weronika Kolińska zdobyły I miejsce w konkursie kulinarnym „Masterchef Powiatu Bytowskiego 2025”

Reprezentacja ZSP w Łodzierzy w składzie Chrystyna Denisiuk, Yelyzaveta Denisiuk, Nicola Gajewska, Aleksandra Górkiewicz, Oliwia Rudnik, Magdalena Sokół, Wiktoria Strzelecka i Lena Wojtera zdobyła III miejsce w Finale Powiatowym Licealiady w piłce nożnej dziewcząt o Puchar Starosty Bytowskiego!

Reprezentacja ZSP w Łodzierzy w składzie Kinga Potomska i Oliwia Barej otrzymały wyróżnienie w kategorii ,,Praca twórcza” w VIII Powiatowym Konkursie Praw Konsumenta

Marta Opiela – I miejsce w konkursie  literackim Ekologia receptą na zdrowe życie. Konkurs został zorganizowany w ramach V edycji programu  ,,Bądź z natury ekologiem”

Bartosz Pieniążek – II miejsce w konkursie  literackim Ekologia receptą na zdrowe życie. Konkurs został zorganizowany w ramach V edycji programu  ,,Bądź z natury ekologiem”

Reprezentacja ZSP w Łodzierzy w składzie Dominik Marczewski, Kacper Michańczyk i Krzysztof Kwaśny zdobyli II miejsce w tenisie stołowym chłopców w Powiatowym Finale Licealiady o Puchar Starosty Bytowskiego

Zakończenie roku szkolnego 2025

Uroczystość zakończenia roku szkolnego odbędzie się 27.06 2025 r. (piątek) godz. 9.00

Szkolenie strzeleckie uczniów z Łodzierzy

W ramach zajęć z przedmiotu Edukacja dla bezpieczeństwa uczniowie klas pierwszych naszej szkoły mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowym szkoleniu strzeleckim, które odbyło się w Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Bytowie. Dzięki uprzejmości i zaangażowaniu pani dyrektor ZSP w Bytowie Sylwii Kontny-Białogłowicz młodzież z Łodzierzy mogła skorzystać z nowoczesnej, wirtualnej strzelnicy, która zapewnia realistyczne warunki treningowe w bezpiecznym środowisku.

Podczas zajęć uczniowie poznali podstawy bezpiecznego posługiwania się bronią, technikę celowania oraz mieli możliwość sprawdzenia swoich umiejętności w praktyce, biorąc udział w ćwiczeniach strzeleckich z wykorzystaniem multimedialnych symulacji.

Podziękowania kierujemy również do uczniów klas mundurowych ZSP w Bytowie oraz ich opiekuna – pana Łukasza Kowalskiego – za profesjonalne przygotowanie stanowisk, opiekę nad uczestnikami oraz przekazanie cennej wiedzy i doświadczenia. To niezwykle cenna inicjatywa, która nie tylko wzbogaciła zajęcia edukacyjne, ale także rozbudziła zainteresowania naszych uczniów tematyką bezpieczeństwa i obronności.

Wywiadówka-12.06 2025 r.

Spotkanie rodziców wszystkich klas z wychowawcami –12.06 2025 r. (czwartek) godz. 16.00

Oferta dla Ciebie-rekrutacja 2025

Zapoznaj się z naszą ofertą edukacyjną dla absolwentów szkoły podstawowej na nowy rok szkolny 2025/2026.

Informujemy, że do 13 czerwca 2025 r. uczniowie mogą składać podania o przyjęcie do szkoły ponadpodstawowej.

Dokumenty te można złożyć zarówno w formie papierowej w sekretariacie szkoły wskazanej w pozycji pierwszej na podaniu, bądź w formie elektronicznej (zeskanowane dokumenty można przesłać na skrzynkę e-mail zsp@lodzierz.pl) lub zalogować się w zakładce REKRUTACJA on line

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości dotyczących procesu rekrutacji do szkoły prosimy o kontaktowanie się telefoniczne 59 857 24-09 lub e-mail zsp@lodzierz.pl)

A tu możesz zobaczyc filmik przygotowany przez naszych uczniów zachęcający do skorzystania z naszej oferty edukacyjnej

Wycieczka uczniów ZSP w Łodzierzy do Energylandii w Zatorze

W dniach 1–2 czerwca uczniowie Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy uczestniczyli w pełnej emocji wycieczce do największego parku rozrywki w Polsce – Energylandii w Zatorze. Opiekę nad młodzieżą sprawowali nauczyciele: Magdalena Roszczak i Aleksandra Rutecka oraz Olga Barej.


Wyjazd rozpoczął się 1 czerwca. Po kilku godzinach podróży uczniowie dotarli do Zatora, gdzie czekały na nich setki atrakcji – od spokojniejszych karuzel i stref tematycznych po ekstremalne rollercoastery. Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się Hyperion, Zadra i Mayan – kolejki górskie, które dostarczyły niezapomnianych wrażeń i solidnej dawki adrenaliny.Choć zmęczeni, wszyscy wracali do Łodzierzy z uśmiechami na twarzy i bagażem fantastycznych wspomnień. Wycieczka była nie tylko doskonałą formą rozrywki, ale także okazją do integracji uczniów oraz budowania relacji poza murami szkoły. Organizatorzy dziękują wszystkim uczestnikom za wzorowe zachowanie oraz wspaniałą atmosferę

Mistrzynie powiatowego MasterChefa2025

Z ogromną dumą informujemy, że Katarzyna Hobszta i Weronika Kolińska – uczennice klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Łodzierzy pod opieką nauczycielki przedmiotów żawodowych Alicji Stoltmann– zdobyły I miejsce w prestiżowym konkursie kulinarnym „Masterchef Powiatu Bytowskiego 2025”! organizowanego przez ZSEU w Bytowie i Starostwo Powiatowe w Bytowie

Tegoroczna edycja konkursu postawiła przed uczestnikami ambitne zadanie: przygotowanie dania głównego, którego głównym składnikiem była ryba. Nasze uczennice poradziły sobie z tym wyzwaniem znakomicie, prezentując jury potrawę – pstrąga pieczonego w botwinie z musem z pieczonego jabłka, cydrową cebulką i ziemniakiem fondant

Gratulujemy Katarzynie i Weronice wspaniałego sukcesu! To dowód na to, że pasja, zaangażowanie i wiedza zdobywana w naszej szkole mogą prowadzić do kulinarnych zwycięstw. Trzymamy kciuki za kolejne osiągnięcia i życzymy dalszych sukcesów na kulinarnej ścieżce!

Brawo dziewczyny!