Listy zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych do szkół znajdują się na tablicy ogłoszeń w szkole
Szkoła dysponuje wolnymi miejscami dla kandydatów do Branżowej Szkoły I stopnia !!!
Aby zostać uczniem szkoły należy dostarczyć oryginalne świadectwa ukończenia szkoły podstawowej i zaświadczenie o wynikach testów ósmoklasistów
Zapytania w sprawie rekrutacji można kierować na e-mail zsp@lodzierz.pl, telefonicznie pod numerem telefonu 59 857 2409 lub osobiście w sekretariacie szkoły.
Uczniowie klas Branżowej Szkoły I stopnia (z wyjątkiem klasy o profilu kucharz z praktykami w szkole) muszą dostarczyć do szkoły zaświadczenie o zamiarze zawarcia umowy o pracę w celu przygotowania zawodowego
Ogłoszenie listy przyjętych do szkoły -21 lipca godz. 10.00
lip. 01AktualnościMożliwość komentowania Czas na rybę -konkurs kulinarny została wyłączona
Konkurs „Czas na rybę!” to prestiżowe wydarzenie kulinarne, które od lat gromadzi najlepszych kucharzy i pasjonatów kuchni z całej Polski. W tym roku został wyróżniony prestiżową nagrodą „Złoty widelec” za najlepszy konkurs gastronomiczny w kraju. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych oraz kucharzy.
* Termin nadsyłania zgłoszeń: do 12 września 2025 r.
* Termin Konkursu: 3 października – Konkurs dla uczniów szkół
gastronomicznych, 4 października – Konkurs dla profesjonalistów, 5
października – forum „Smaczna przemiana karpia”
* Organizatorzy: Grupa Rybacka „Opolszczyzna” oraz Szef Kuchni
Kamil Klekowski.
* Miejsce: Zamek Książęcy w Niemodlinie
* Nagrody: Konkurs oferuje atrakcyjne nagrody oraz możliwość
zdobycia cennego doświadczenia i nawiązania kontaktów w branży
gastronomicznej.
* Wymagania: Konkursowe danie musi być daniem głównym z
obowiązkowym użyciem karpia opolskiego. Szczegóły dotyczące
zgłoszenia oraz regulamin dostępne są na stronie internetowej
lip. 01AktualnościMożliwość komentowania Podsumowali współpracę została wyłączona
W kameralnej atmosferze odbyło się spotkanie podsumowujące trzy lata współpracy absolwentów klas trzecich BS 1 stopnia w strukturach Ochotniczych Hufców Pracy. Uroczysty obiad, zakończony deserem, stał się okazją do wspominek wspólnie spędzonego czasu. Podczas spotkania przypomniano najważniejsze działania, projekty, kursy oraz codzienne wyzwania, które kształtowały charakter uczestników.
Był to czas refleksji nad tym, co udało się osiągnąć oraz okazja do wyrażenia wzajemnej wdzięczności za zaangażowanie. Nie zabrakło również emocji i osobistych akcentów. W rozmowach przewijały się plany na przyszłość- zarówno zawodowe, jak i prywatne. Uczestnicy zgodnie podkreślali, że mimo zakończenia formalnej współpracy, pozostają otwarci na dalszy kontakt i ewentualne przyszłe inicjatywy.