![](https://lodzierz.pl/wp-content/uploads/2024/04/DSC01792.jpg)
Dnia 10.04.2024r. odbył się szkolny konkurs dekorowania stołów pn ,,Wiosennie na stole”. Wzięli w nim udział uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych, technikum spedycji i branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz . Ich zadaniem było przygotowanie nakrycia stołu o tematyce wiosennej. Uczestnicy korzystali z zastawy i bielizny stołowej, będącej na wyposażeniu pracowni szkolnych oraz własnego sprzętu i naczyń, jak również samodzielnie wykonanych elementów dekoracyjnych
.
![](https://lodzierz.pl/wp-content/uploads/2024/04/DSC01759.jpg)
Komisja konkursowa w składzie: Magdalena Wojtowicz, Katarzyna Czekała, Agnieszka Warsińska oceniała prawidłowość doboru bielizny
i zastawy stołowej, zgodność nakrycia z tematyką oraz estetykę, kolorystykę i pomysłowość. Ważne było również ogólne wrażenie artystyczne.
![](https://lodzierz.pl/wp-content/uploads/2024/04/DSC01777.jpg)
Zwycięzcami konkursu zostały uczennice klasy III – Katarzyna Hobszta i Weronika Kolińska
.Drugie miejsce zajęły uczennice klasy IV
– Klaudia Kalisz i Oliwia Latkowska. Trzecie miejsce przyznano Oliwii Barej i Kindze Potomskiej z klasy III. Wyróżnieni zostali: Jessika Klepin, Marta Opiela, Patrycja Rudnik, Emilian Zaryczny.
![](https://lodzierz.pl/wp-content/uploads/2024/04/DSC01789.jpg)
Organizatorem konkursu była Alicja Stoltmann nauczycielka przedmiotów zawodowych zywieniowych. Nagrody dla uczestników ufundowali: 11-19 Ochotniczy Hufiec Pracy w Słupsku i Koło Gospodyń Wiejskich „Wataha” w Wilkowie