Potrawy z ziemniaków-konkurs

 015Amelia Gnat i Oliwia Kozłowska, uczennice klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wygrały szkolny konkurs pn,, Potrawy z ziemniaków”. Zwycięska potrawą została  „Zupa ziemniaczano-czosnkowa”. Drugie miejsce za potrawę „Zrolowane ziemniaki w waflu” zajęli Anita Kropidłowska i Łukasz Ziomek, również uczniowie klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Trzecie miejsce ex aequo przypadło Agnieszce Januszewskiej i Klaudii Bukowskiej, uczennicom klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych za potrawę „Ziemniaki pieczone z sosem czosnkowym” oraz uczennica Dagmara Śródka, z klasy III ZSZ Kucharz za potrawę „Ziemniaki faszerowane”. Zwycięzcy otrzymali nagrody książkowe a pozostali uczestnicy nagrody pocieszenia.Konkurs zorganizowały nauczycielki przedmiotów zywieniowych Katarzyna Czekała, Alicja Stoltmann i  Renata Szepel .   

 

 

Comments are closed.