Paulina Żuchowska i Natalia Przednowek uczennice z klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych w Łodzierzy zostały zwyciężczyniami w szkolnym konkursie kulinarnym pn ,,Walentynkowe słodkości”. Zwycięskim smakołykiem został ,,Torcik z granatem”.
Drugie miejsce zajął ,,Tort gruszkowy z musem z białej czekolady” przygotowany przez Hannę Bielawę i Małgorzatę Sakowicz.
Trzecia pozycja przypadła parze Milena Pińkowska i Agata Raczkowska z wykonanie ,,Walentynkowego torcika rafaello”.
Wśród innych smakołyków znalazły się: Sernik z niespodzianką i kremowy deser (wykonanie Paulina Malewska, Anna Ludwichowska), Szwedzkie ciasto miłości (wykonanie Michał Olejniuk, Maksymilian Kozłowski), Rolada walentynkowa (wykonanie Agnieszka Stokłosa, Weronika Dworakowska), Gruszki w syropie malinowym na kremie brulee (wykonanie Krzysztof Mazur, Wiktoria Dróżdż). Zwycięzcy otrzymali nagrody ufundowane przez dyrekcje szkoły. Konkurs zorganizowały nauczycielki przedmiotów żywieniowych: Katarzyna Czekała, Alicja Stoltmann i Agnieszka Warsińska.
.