Wiktoria Dróźdz i Krzysztof Mazur z klasy I zsz kucharz zostali zwycięzcami szkolnego konkursu kulinarnego przeprowadzonego w naszej szkole. Drugie miejsce zajęli: Anna Skotnicka i Marta Zabłocka z klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych, zaś trzecie miejsce przypadło parze: Klaudia Bukowska i Agnieszka Januszewska również z klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych . Uczestnicy konkursu sporządzali pierogi z kapustą i grzybami, a jakość, smak, sposób podania i dekoracje wykonanych potraw oceniało jury w składzie : wicedyrektor szkoły Anna Dominik, kierownik praktycznej nauki zawodu Jacek Gocoł i nauczycielka Marzena Wójtowicz. Zwycięzcy konkursu otrzymali nagrody i pamiątkowe dyplomy, zaś pozostali uczestnicy otrzymali słodycze ufundowane przez dyrekcje szkoły. Organizatorami konkursu były nauczycielki przedmiotów zawodowych żywieniowych: Renata Szepel, Agnieszka Warsińska i Alicja Stoltmann