Na słono i słodko

032Angelika Krupa  uczennica III klasy ZSZ kucharz zajęła pierwsze miejsce w konkursie kulinarnym „Kasze na słono i słodko”. Zwycięską potrawą została „Papryka faszerowana kaszą kuskus . Drugie miejsce  zajęli Anita Kropidłowska i Łukasz Ziomek uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych za potrawę „Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym”. Trzecie miejsce zajął Patryk Początko, uczeń III klasy ZSZ kucharz za potrawę „Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem”. Komisja konkursowa oceniała sposób podania, estetykę i smakowitość potraw. Konkurs zorganizowały nauczycielki technikum żywienia i usług gastronomicznych  ZSP w Łodzierzy Katarzynę Czekała, Alicję Stoltmann, Renata Szepel i Agnieszka Warsińska. Zwycięscy otrzymali nagrody książkowe a pozostali uczestnicy nagrody pocieszenia.

033

034

Comments are closed.