
W Zespole Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy rozpoczęły się kursy cukiernika, organizowane przez 11-19 Ochotniczy Hufiec Pracy w Słupsku oraz Centrum Edukacji Dorosłych ZDZ w Słupsku we współpracy z naszą szkołą. To wyjątkowa okazja dla uczestników, by rozwinąć swoje pasje kulinarne i zdobyć nowe umiejętności w zakresie sztuki cukierniczej.

Podczas pierwszych zajęć kursanci, pod czujnym okiem nauczycielek z ZSP w Łodzierzy – Agnieszki Warsińskiej i Katarzyny Czekały – mieli okazję zmierzyć się z przygotowaniem smakowitych deserów. W szkolnej pracowni cukierniczej powstały przepyszne babeczki z kremem i owocami, tartaletki z kremem cytrynowo-miętowym i owocami lata oraz tartaletki pistacjowe z kremem malinowym.

Pierwsze zajęcia pokazały, że wśród uczestników nie brakuje talentu, zaangażowania i pasji do tworzenia słodkości. Kurs cukiernika to nie tylko nauka technik i receptur, ale także rozwijanie kreatywności i zmysłu estetycznego, które są nieodzowne w tym zawodzie. Gratulujemy uczestnikom udanego początku i życzymy dalszych sukcesów podczas kolejnych spotkań w ramach kursu!













