Adam Szynkowski z klasy III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego w Łodzierzy otrzymał wyróżnienie w VI edycji konkursu pn. ,,Kulinarny Puchar Regionu”, który odbył się w Słupsku 9 maja br. Adam otrzymał wyróżnienie za przygotowanie potrawy pn. ,,Szynka z pieczonymi jabłkami nadziewanymi żurawinami”. W konkursie udział wzięła Agata Fryca również uczennica klasy III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego, która przygotowała potrawę pn,, Wiejska kura na ryżowej pierzynce w aksamitnym sosie z rodzynkami i agrestem”. Opiekunem uczniów na konkursie była Renata Szepel nauczyciel przedmiotów zawodowych w technikum żywienia i gospodarstwa domowego. Przewodniczącym jury na konkursie był Karol Okrasa znany prezenter telewizyjnych programów o tematyce kulinarnej. Konkurs odbył się w Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku, a udział w nim wzięli uczniowie szkół o profilu gastronomicznym ze Słupska, Sławna, Kłanina, Kościerzyny, Lęborka, Sierakowic i Łodzierzy.