![](https://lodzierz.pl/wp-content/uploads/2023/06/dd12c-DSC_4019-1024x683.jpg)
Nasza reprezentacja w składzie Natalia Bulczak, Sandra Radomska i Sylwia Butkiewicz pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Katarzyny Czekały zdobyły II miejsce w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym ,,MasterChef Powiatu Bytowskiego 2023”.
![](https://lodzierz.pl/wp-content/uploads/2023/06/6bdd3-DSC_4093-1-1024x683.jpg)
Konkurs kulinarny odbył się w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie, gdzie wystartowały drużyny z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Bytowie, Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie, Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy, szkoły w Sassnitz w Niemczech oraz gospodarz konkursu , czyli ZSEU w Bytowie (zwyciężca konkursu). W tym roku tematem przewodnim konkursu był pstrąg.
Konkurs poprzedzony był warsztatatami kulinarnymi prowadzonymi przez szefa kuchni restauracji ,,Stacja Smaku” w Bytowie przeznaczony dla uczniów klas gastronomicznych ze szkół ponadpodstawowych z powiatu bytowskiego. Zorganizowanao również wizytę studyjną w gospodarstwie rybackim połączoną z prelekcją dietetyka i pokazem kulinarnym