Milena Pińkowska z klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych i Krzysztof Mazur z klasy III ZSZ w zawodzie kucharz zdobyli tytuł wicemistrza MasterChefa Powiatu Bytowskiego 2019 r. Tematem przewodnim konkursu był sandacz, truskawki i warzywa sezonowe. Nasza reprezentacja pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Agnieszki Warsinskiej przygotowała potrawę pn ,,Sandacz z pieczonymi młodymi marchewkami, puree z pietruszki i pora z pudrem pistacjowym”. Zwycięzcą konkursu została drużyna z Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie, pokonując naszą reprezentację ZSP w Łodzierzy(2 miejsce) Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie (3 miejsce) oraz szkołę z Sassnitz na Rugii (Niemcy)(4 miejsce). Konkurs zorganizowało Starostwo Powiatowe w Bytowie i ZSEU w Bytowie