Wiktoria Dróżdż z klasy I BS I stopnia i Krzysztof Mazur z klasy II BS I stopnia pod opieka nauczycielki zawodu Katarzyny Czekały zajęli III miejsce w I Powiatowym Konkursie Kulinarnym o tytuł Master Chef Powiatu Bytowskiego. Nasza drużyna przygotowała rolatki rybne na kolorowej kaszy jaglanej a na deser mus z białej czekoladowy z karmelizowanym rabarbarem.
Organizatorem konkursu było Starostwo Powiatowe w Bytowie i Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Bytowie. W konkursie wzięły udział szkoły kształcące w kierunku gastronomicznym z powiatu bytowskiego oraz szkoła z Rugii w Niemczech. W jury zasiadali uznani restauratorzy i szefowie kuchni.
a oto wyniki:
I miejsce: Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. St. Staszica w Bytowie
II miejsce Regionales Berufliches Bildungszentrum Vorpommern-Rügen, Sassnitz
III miejsce Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy
Wyróżnienie Szkoła Branżowa I stopnia w Bytowie
Gratulujemy !!!