Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Łodzierzy zorganizował Dzień Otwartej Szkoły. Dla tegorocznych ósmoklasistów swoje drzwi szkoły otworzyła łodzieska placówka. Szkoła przedstawiła swoją ofertę edukacyjną w kierunkach technikalnych: technikum spedycji i technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz w klasach Branżowej Szkoły I stopnia w zawodach: kucharz, sprzedawca i klasach wielozawodowych. W trakcie zwiedzania pracowni przedmiotowych oraz stoisk promocyjnych młodzież ze szkół podstawowych mogła obserwować pracę uczniów m.in. w trakcie zajęć praktycznych.
Uczniowie z kierunków gastronomicznych przygotowali potrawy z dziczyzny (pulpety oraz gulasz z dzika i jelenia) a także wypiekali rogaliki. Pracę naszych uczniów ocenili goście zjadając zaprezentowane potrawy ze smakiem. Uczniowie technikum spedycji na swoim stoisku zaprezentowali naukę w swoim kierunku. Swoje stoisko wystawił również 11-19 Hufiec Pracy w Słupsku przy którym udzielano informacji na temat praktyk zawodowych w branżowej szkole I stopnia
Zaprezentowano również wystawę deserów oraz dekoracje stołów o tematyce wiosennej. Młodzież ze szkół podstawowych zwiedziła szkołę i jej bazę dydaktyczną i sportową.
Organizatorzy Dnia Otwartej Szkoły dziękują przybyłym gościom oraz : 11-19 Hufcowi Pracy w Słupsku, Starostwu Powiatowemu w Bytowie, firmie spedycyjnej ,,Franklin” i Panu Bogdanowi Warszewskiemu z sp. z o.o ,,Las-Kalisz” za pomoc w organizacji naszego przedsięwzięcia
Poniżej fotorelacja