W dniu 14.12.23r. nauczycielki ZSP w Łodzierzy – Katarzyna Czekała i Alicja Stoltmann zorganizowały konkurs kulinarny. Tematem konkursu były potrawy na święta Bożego Narodzenia. Uczestniczyli w nim uczniowie Szkoły branżowej i technikum żywienia w Łodzierzy. Przygotowanie potraw stało na wysokim poziomie, więc wyłonienie zwycięzców wcale nie było łatwe.
Oto wyniki:
I miejsce – Marta Opiela i Jessika Klepin (zawijany schab z żurawiną w towarzystwie bałwanków i herbaty zimowe)
II miejsce – Milena Zglinicka i Nikola Chołuj (różyczki jabłkowe podane z kremem budyniowym z rodzynkami)
III miejsce – Katarzyna Hobszta i Weronika Kolińska (pierś z kaczki z nutką żurawiny i grzaniec bezalkoholowy)
Wyróżnienie – Anna Barszcz i Nikola Wittk – Jeżewska (karkówka nadziewana mięsem drobiowym i śliwkami)
Zwycięzcy otrzymali dyplomy i nagrody ufundowane przez 11 – 19 Hufiec Pracy w Słupsku