Koniec roku 2021 jest okazją do podsumowania mijającego roku i wybrania 10 najważniejszych wydarzeń z życia szkoły. Mimo okresu pandemii i zawieszenia częściowo zajęć lekcyjnych w formie stacjonarnej przedstawiamy najważniejsze naszym zdaniem wydarzenia z życia szkoły mijającego roku
W lutym odbyła się Walentynkowa zbiórka krwi. Podobną akcję zbiórki krwi przeprowadziliśmy w grudniu 2021 r. pod nazwa ,,Mikołajkowa zbiórka krwi”. Obie akcję przeprowadziliśmy wspólnie z Miasteckim Stowarzyszeniem Motocyklowym „Gryf”
W związku ze zmianami organizacyjnymi związanymi z powstaniem wspólnej obsługi kadrowo-księgowej dla placówek oświatowych Powiatu Bytowskiego pożegnaliśmy odchodzących do pracy w starostwie głównego księgowego Arkadiusza Sierakowskiego i specjalistkę ds. księgowości i administracji Magdalenę Wirkus-Laskowską .
Zgodnie z tradycją w ostatni piątek kwietnia, pożegnaliśmy kolejny rocznik naszych absolwentów z technikum.
Rozpoczęcie roku szkolnego 2021/22 to również zmiany kadrowe . Na stanowisko wicedyrektora szkoły powołano Magdalenę Wojtowicz nauczycielkę języka niemieckiego i języka kaszubskiego.
ZSP w Łodzierzy otrzymało 7.088 zł dofinansowania do wycieczek szkolnych z Ministerstwa Edukacji i Nauki w ramach przedsięwzięcia „Poznaj Polskę”. Dzięki pozyskanym środkom finansowym uczniowie z naszej szkoły zwiedzili Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku oraz muzea na Westerplatte w Wdzydzach Kiszewskich i Sztutowie.
W październku w szkole przeprowadziliśmy akcję szczepienia na Covid 19
Mijający rok to rok aktywnej współpracy z Komendą 11-19 Ochotniczego Hufca Pracy w Słupsku, która zaowocowała m.in wyjazdem młodzieży na basen do Koszalina czy organizacją spotkania w Łodzierzy z terytorialsami.
Na początku grudnia samorząd uczniowski zorganizował szkolną zbiórkę na rzecz Oddziału Dziecięcego Szpitala Miejskiego w Miastku
Koniec mijającego roku to sukces Weroniki Dworakowskiej z klasy IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Łodzierzy , która zwyciężyła w etapie rejonowym Olimpiady Wiedzy o Zdrowiu
W grudniu w szkole zorganizowano konkurs kulinarny pn ,,,,Kurczak w roli głównej” . Najlepszą potrawą okazał się ,,Kurczak w boczku z czekoladą” autorstwa Aleksandry Rapty z klasy III TŻiUG oraz Anny Ludwichowskiej z klasy IV TŻiUG .