Ciasta kruche, półkruche i smaczne

Magdalena Kryczka i Agata Fryca z klasy III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego w Łodzierzy zdobyły pierwsze miejsce za placek orzechowy w konkursie pt ,, Ciasta kruche i półkruche”. Konkurs zorganizowano w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy. Celem konkursu było wykorzystanie wiedzy i umiejętności zdobytych na zajęciach praktycznych. Rozwijanie własnych pasji i zdolności kulinarnych. Komisja konkursowa oceniała ciasta pod względem cech właściwych dla ciasta kruchego i półkruchego, smakowitość i sposób podania. Drugie miejsce w konkursie zajął Wojciech Olejniczak z klasy IV Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego za ciasto o nazwie pysznotka-,,Pani Walewska” zaś trzecie miejsce zdobyły Amelia Gnat i Oliwia Kozłowska z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych za wypiek o nazwie Sernik cytrynowy. Zwycięzcy otrzymali dyplomy i nagrody, a wszyscy uczestnicy słodkości. Organizatorem konkursu były nauczycielki przedmiotów zawodowych z technikum żywienia i usług gastronomicznych : Renata Szepel i Alicja Stoltmann.

Comments are closed.