Kurczak w roli głównej

,,Kurczak w roli głównej” to nazwa konkursu, który odbył się w Zespole Szkół Ponadpodstawowej w Łodzierzy Kilkunastu uczniów z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz zmagało się z potrawami gdzie głównym składnikiem był kurczak. Uczestnicy byli bardzo zaangażowani w swojej pracy. W pasji tworzenia powstały m.in takie potrawy jak: ,,Kurczak po koreańsku” , ,,Słodsze oblicze kurczaka” czy ,,Kurczak w boczku z czekoladą”

Najlepszą potrawą okazał się ,,Kurczak w boczku z czekoladą” autorstwa Aleksandry Rapty z klasy III TŻiUG oraz Anny Ludwichowskiej z klasy TŻiUG .

Drugą nagrodzoną potrawą, która zajęła drugie miejsce w konkursie była potrawa o nazwie ,,Słodsze oblicze kurczaka” przygotowane przez uczennice klasy IV TŻiUG Paulinę Żuchowską i Natalię Przednowek.

Trzecie miejsce zajęła Natalia Bulczak i Dominika Buciur z klasy II BS w zawodzie kucharz za potrawę ,,Kurczak w sosie orientalnym”.

Zwycięzscy konkursu otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz nagrody w postaci bonów do sklepów Media Expert ufundowane przez Pomorską Komendę Ochotniczych Hufców Pracy w Gdańsku. Uczestnictwo w tego typu imprezach daje młodzieży wiele satysfakcji. Jedni mogą wykazać się już zdobytymi umiejętnościami, drudzy natomiast czerpią wiedzę od bardziej doświadczonych kolegów. Jest to także niejednokrotnie okazja do luźnych rozmów integrujących. Organizatorzy dziękują za pomoc w organizacji konkursu Komendzie 11-19 Hufca Pracy w Słupsku, a wszystkim biorącym udział w konkursie „Kurczak w roli głównej” serdecznie dziękujemy, a zwycięzcom gratulujemy!!!

Comments are closed.